Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Κωτσής από τσι Βατονιές

Ο Κωτσής από τσι Βατονιές (που τον επαρανομίζανε μποδολόγο), ήτανε ένας γραφικός τύπος, που επήγαινε σε όλα τα χωριά και επούλουνε μήλα και ρίγια. Ερχόντανε στο χωριό μας κάθε Κυριακή και όλη μέρα ήτανε στα μαγαζιά όπου έπινε κρασί, με κατιτίς για τη δείλια.
Στη μέση, ο Κωτσής από τσι Βατονιές
Στη διπλανή σπάνια φωτογραφία, ο Κωτσής από τσι Βατονιές, ποζάρει στη μέση, έχοντας στα δεξιά του τον Κωσταντή τον Ντελή και αριστερά του το Σπύρο τον Τζαβέλα.
Ήτανε ταχτικός πελάτης του Σινιόρη, αλλά πήγαινε και στου Τρικούπη και στου Μπελέλη. Έλεγε πολλές ιστορίες για το εαυτό του, πως τάχα είχε μεγάλο όργανο και πως οι γυναίκες τον εφοβούντανε και γιαυτό εχρησιμοποιούσε μποδολόγο. Από κει πήρε και το παρανόμι του.
 Όταν ήτανε να παντρευτεί ο Μήκιος ο Σινιόρης, την τελευταία ώρα εθυμήθηκε τον Κωτσή από τσι Βατονιές και ήθελε να τονε καλέσει στο γάμο του. Πώς όμως, αφού ο γάμος θα γινόντανε σε λίγες μέρες; Και αφού τηλέφωνο δεν υπήρχε, μία λύση ήτανε, να του μηνύσουνε με τον Ματσούκα, Ο Ματσούκας όμως, δεν είχε  βιάτζο κατακεί και ο Θοδωρής ο Πάρεδρος εσκέφτηκε να του στείλουνε ένα γράμμα με το Νούφρη τον ταχυδρόμο. Πώς όμως, που δεν ηξέρανε ούτε το επώνυμό του;
Ο Θοδωρής ο Πάρεδρος πήρε ένα φάκελο και έγραψε τα καθέκαστα γράφοντας απόξω:

Κωτσής από τσι Βατονιές    
(Αυτός που φέρνει τα ρίγια)  
Βατονιές
ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κωτσής έλαβε το γράμμα και την Κυριακή πρωί-πρωί, ήτανε στο χωριό μας, για το γάμο του φίλου του, του Σινιόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου