Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ροβινιά - Κιάτο σε 12 μέρες


Ο Νικόλας ο Μπάτιος - τση θειάς- πέρασε οικογενειακά μία μεγάλη περιπέτεια. Μπήκε στη Ροβινιά σε μία βάρκα με μία παλιά μηχανή, όπου εκαιγόντανε η φλάντζα όλη την ώρα, μαζί με τη γυναίκα του τη Μάρω, το γιό του Σπύρο, τσι τρεις κόρες του την Ευτυχία, τη Λένη, την Κική και τη γάτα τση Ευτυχίας και εξεκινήσανε για το μεγάλο ταξίδι. Προορισμός, το Κιάτο Κορινθίας. Το πρώτο σκάλωμα ήταν οι Έρμονες, όπου εκατηβήκανε οι τρεις κοπέλες και πήγανε τσου Γιαννάδες, όπου επροωθήθηκαν προς την Κόρινθο με το λεωφορείο. Ο Νικόλας, η γυναίκα του, ο Σπύρος και η γάτα, συνέχισαν το ταξίδι, για το Κιάτο, με προορισμό το χωριό Πιτσά Κορινθίας, όπου ζούσαν τα αδέλφια τση Μάρως.
Ήτανε Αύγουστος του 1965 και ο καιρός ήτανε πρίμος. Στη διάρκεια του ταξιδιού εψαρεύανε  και τρώγανε τα ψάρια ή και αγοράζανε τρόφιμα και νερό στα παράκτια χωριά, ή όθε εβρισκόντανε. Όμως, λίγο πριν να φτάκουνε στον προορισμό τους και ενώ ήτανε κοντά στο Κιάτο, παρουσιάσθηκε ένα μεγάλο  πρόβλημα. Ο καιρός τσου έσπρωξε προς το Γαλαξείδι και τσου έριξε έξω στα βράχια. Για καλή τους τύχη, και ενώ όλοι τους ήτανε πεσημένοι χωρίς αισθήσεις, η γάτα εβγήκε έξω και πήγε εκεί κοντά, σε μία στρατιωτική μονάδα, και κάνοντας νιάου νιάου, προκάλεσε την προσοχή κάποιων, τσου  οποίους και οδήγησε στον τόπο του ατυχήματος, με αποτέλεσμα να διασωθούνε  όλοι.
Αργότερα ο Μικόλας, έβαλε πλώρη από το Κιάτο για να πάει στον Πειραιά. Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετώπισε στον Ισθμό, όπου ο Νικόλας έβαλε πλώρη να περάσει τον Ισθμό χωρίς να ρωτήσει κανένανε. Του μιλήσανε με τηλεβόα και τονε ρωτήσανε που πάει. Του είπανε ότι χρειάζεται άδεια διέλευσης και ότι πρέπει να πλερώσει κιόλας. Όμως, σε κάποια στιγμή που το κανάλι ήτανε ελεύθερο, του είπανε να περάσει άναυλος.
Μετά από δύο μήνες, ο Νικόλας εξεκίνησε πάλι από τον Πειραιά, και ακολουθώντας την παράκτια πλευρά τση Στερεάς Ελλάδας, περνώντας πάλι τον Ισθμό, πέρασε από τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και  έφθασε στο Κιάτο. Εκεί ο Νικόλας, έμεινε κοντά ένα χρόνο, όπου και πάλι με τη βάρκα του ξεκίνησε με προορισμό τη Ροβινιά, όπου και τελικά έφθασε σώος.

ΠΗΓΗ: Τα παραπάνω μας διηγήθηκε η κόρη του Ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου