Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί....

Τσου Γιαννάδες το 1959
Στη σημερινή δύσκολη εποχή, οι χωριανοί μας -όπως και όλοι οι Έλληνες- στενοχωριούνται πολύ από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και ξέρουμε ότι η στενοχώρια κάνει μόνο κακό. Ένα από τα πολλά κακά που βιώνουνε καθημερινά, είναι η τηλεόραση, η οποία έτσι όπως λειτουργεί, μαβλίζει τον κόσμο, τσου τρομοκρατεί και τσου βουρλίζει με όσα λέει. Φευγάτε λοιπόν για λίγο από την τηλεόραση -αγαπητοί χωριανοί- και καθήστε ήσυχα στον καναπέ σας, να ακούσετε όμορφη μουσική που θα σας χαλαρώσει, που θα σας ξεκουράσει, που θα σας κάνει να νοσταλγήσετε τα παλιά, που θα σας κάνει να ξεχάσετε τσου κόπους, τα χαράτσια και όλους τσου φόρους αντάμα. 
Παρακάτω σας δίνουμε δέκα όμορφα παλιά ελληνικά τραγούδια, τραγουδισμένα από τον καταξιωμένο μουσικό και τραγουδιστή του χωριού μας, τον Νικόλα τον Τσαγκάρη, με τη χαρισματική φωνή του.
Οι νέοι του χωριού, μπορεί να μη βρούνε αυτά τα τραγούδια τση ορεξιάς τους, αλλά υπάρχει το χάσμα γενεών και...πασάρουνε.
Οι παλαιοί μας όμως, θα εβάνανε μία κούπα κρασί στο τραπέζι, θα παίρνανε και λίγo μπακαλάρο ξεφλιστόνε ή κάτι άλλο για μεζέ, θα εκαθόντανε στο τραπέζι με παρέα και θα λέγανε ...πάτησε το play!
Ο Νικόλας ο Τσαγκάρης, είναι ο παραδοσιακός τραγουδιστής του χωριού μας και για την καλλιτεχνική του δράση, ο Δήμος Παλαιοκαστριτών, τον ετίμησε με ειδική αναμνηστική πλακέτα, τον Άγουστο του 2005.
Καθένα από τα παρακάτω links, αντιπροσωπεύει και από ένα παλιό ελληνικό τραγούδι:http://liapadescorfu.blogspot.gr/2013/08/blog-post_23.html












Κάθε τόσο να τα βάνετε να τα ακούτε...


Δείτε εδώ και την Κερκυραϊκη χορωδία και μαντολινάτα, όπου τραγουδάνε χωριανοί μας: Λιαπαδίτες χορωδοί στην Κερκυραϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου