Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Γυμνάσιο Λιαπάδων ...ελπίδες ομαλής λειτουργίας

Η ιστορία για το κλείσιμο του Γυμνάσιου Λιαπάδων από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, αρχίζει να εκτονώνεται και το μέλλον τση λειτουργίας του θα αποφασισθεί τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, με τις απαραίτητες παραστάσεις που θα γίνουνε προς κάθε κατεύθυνση, όθε χρειάζονται δηλαδή.
Οι αντιδράσεις των Λιαπαδιτών, μπορούν να χαρακτηρισθούνε ήσυχες έως μετριοπαθείς, σε κόσμιο πάντως χαρακτήρα, όπως αρμόζει στην περίπτωση και στο ήθος των κατοίκων. Η διαμαρτυρία των χωριανών που συνοδευόντανε και από το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων του χωριού μας στις 6 Μαΐου, είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς στο πρόβλημα  δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα από όλα τα μέσα -όχι μόνο τα τοπικά- και μεταδόθηκε αυθημερόν σε πανελλαδική εμβέλεια.
Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα τση κυβέρνησης στις 3 Μαΐου 2012 της υπουργικής απόφασης που κλείνει το Γυμνάσιο Λιαπάδων (ΦΕΚ 1283/ΤΒ/11-4-2012), οι κάτοικοι του χωριού μετά από λαϊκή συνέλευση αναλάβανε δράση προς κάθε κατεύθυνση, που περιλαμβάνει ακόμα και ταξίδι στην Αθήνα, για παραστάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Κουτσομπολιά στο χωριό λένε, πως το πρόβλημα το δημιουργήσανε παράγοντες που πρόσκεινται στο Σκριπερό, εκμεταλλευόμενοι κάποιες καταστάσεις και σε δεδομένη στιγμή, περάσανε την απόφαση για το κλείσιμο του γυμνάσιου. Το τι εκάμανε, θα το βρούνε τσι κάλπες στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εβγάλανε τα μάτια τους με τα χέρια τους. Οι χωριανοί μας θυμούνται.
Οι Λιαπαδίτες φιλοδοξούν ότι οι μαθητές του χωριού, την προσεχή σχολική χρονιά, θα πάνε στο Γυμνάσιο Λιαπάδων, στο οποίο πιθανόν να δοθεί χρόνος παράτασης για υλοποίηση τση απόφασης. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου