Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι Καταράκτες τση βόρειας Κέρκυρας


Αναδημοσιεύουμε ένα όμορφο άρθρο μαζί με φωτογραφίες, για να μαθευτεί ολλούθε η ομορφιά τση Κέρκυρας. Είναι ωραία να βλέπεις τα νερά να πέφτουνε από ψηλά, δημιουργώντας ένα καταρράκτη. Η πτώση του νερού από ύψος σε μορφή καταρράκτη, πάντα ενέπνεε τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους ρομαντικούς. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καταρράκτες -μικροί ή μεγάλοι- με πιο γνωστούς της Έδεσσας, που οφείλονται στο μεγάλο ύψος βροχόπτωσης και όλοι έχουνε το μεγαλείο τους. Ας μην ξεχνάμε πως η γειτονική μας Ήπειρος έχει πολλούς καταρράκτες οι πιο πολλοί από τους οποίους είναι νωστοί μόνο σε τοπικό επίπεδο. Η αγάπη για τους καταρράκτες δημιούργησε ιδέες για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Στη πιο πάνω φωτογραφία απεικονίζεται ένας μικρός καταρράκτης στη βόρεια Κέρκυρα. Τέτοιοι υπάρχουνε και πολλοί άλλοι, μιτσοί και μεγάλοι, θαύματα τση φύσης, καθώς και ποτάμια και παραπόταμοι, που όλα αξίζουν μία επίσκεψη. Οι περισσότεροι από αυτούς τσου καταρράκτες είναι επισκέψιμοι.
Στο χωριό μας -όπως μάθαμε- δεν υπάρχουν τρεχούμενα νερά. Στο παρακάτω link που διακινήθηκε μέσω facebook, φαίνονται πολλοί καταρράκτες τση βόρειας Κέρκυρας, που αξίζουν την προσοχή μας και που μας δίνουνε την ευκαιρία, όχι μόνο να τσου θαυμάσουμε, αλλά και να μας φτιάξουνε το κέφι μας.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.237581296413213.1073741833.218280771676599&type=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου