Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο περίβολος τση Άγιας Θέκλης


Παλαιά ο περίβολος τση Άγιας Θέκλης, ήτανε απεριποίγητος. Κανένας δεν ήτανε αρμόδιος, όμως κάποιοι Λιαπαδίτες ενδιαφερθήκανε και με το παραπάνω, προκειμένου να βοηθήσουνε ώστε να ευπρεπισθεί ο χώρος. Μετά από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες, και με την υποστήριξη του Παπά Γιώργη, ο περίβολος τση Άγια Θέκλης, άλλαξε όψη προς το καλύτερο. Σημειώνουμε κάποια σημαντικά γεγονότα:


1928:Σε λίγο γένεται 100 χρονών
1928: Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένη μαρτυρία του Φώντη του Καμπανέλη, το 1928 φυτεύτηκε το πεύκο (δαδί) που είναι μέσα στον περίβολο. 

1940: Ο Αλέξης ο Τζουγάνος, εφύτεψε τα κεπαρίσια, που βρίσκονται κατά το δρόμο. Πρόκειται για μία οικολογική προσφορά διαρκείας για μας και όλες τσι επόμενες γενιές.

1950: Τη δεκαετία του 1950, εστήθηκε το μνημείο των πεσόντων ηρώων του χωριού μας, με την ευγενική χορηγία του ναυπηγού Θεόδωρου Μιχαήλ, Ντορή. Η ανέγερση του μνημείου, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάμουμε. Τότε υπήρχαν ευπατρίδες. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε χορηγοί. Περισσότερες πληροφορίες για το μνημείο των πεσόντων, δείτε την ανάρτηση: Το μνημείο των πεσόντων.

Δωρεά Θεόδωρου Μιχαήλ,Ντορή
1988: Ο Σύλλογος Λιαπαδιτών της Αθήνας “Ναυσικά”, για όσα χρόνια δραστηριοποιήθηκε, έκανε πολλές δωρεές προς το χωριό. Μεταξύ των άλλων, έστειλε δωρεάν από την Αθήνα, τα όργανα τση παιδικής χαράς, προσφορά για τα μιτσά του χωριού και όλων των επισκεπτών.

1990: Κατασκευάσθηκε η υπάρχουσα σιδερένια περίφραξη, με χορηγία του Δημήτρη Ρεπούλιου, Ρεμέγκου.

1992: Έγινε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου από το Σπύρο το Ζουμή, με δαπάνη τση Μαρίας Ρεπούλιου, τση Δημάρχενας.


Τα φύτεψε ο Αλέξης ο Τζουγάνος
2010: Ανεγέρθηκε το καμπαναριό τση Άγιας Θέκλης, από τον Βασίλη τον Κουτσαντώνη, και με την ευγενική  χορηγία του χωριανού μας πιλότου Κώστα Μποζίκη, Καπελέτου.

2010: Έγινε δωρεάν ανακαίνιση (βάψιμο και συντήρηση) τση παιδικής χαράς, με ενέργειες του φίλου του χωριού μας, μισολιαπαδίτη Γερμανού Wolfgang.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου