Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Λιαπαδίτες Αθλητές με Χρυσά Βραβεία

Μεγάλη τιμή για το χωριό μας. Δύο παιδιά από το χωριό μας, μόνο δέκα οχτώ χρονών, έχουν ήδη κερδίσει στον αθλητισμό, δεκάδες διακρίσεις, επαίνους, βραβεία και μετάλλια (χρυσά, ασημένια και χάλκινα), νοιώθοντας εύλογη υπερηφάνεια, δημιουργώντας παράλληλα ευμενή σχόλια τους γονείς, τους χωριανούς και τους φίλους τους.
Ο ένας είναι ο Γιώργος Αγάθος (ο Γαλάρας) που αγαπάει και ασχολείται με τον αθλητισμό. Αγωνίζεται στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο στο τριπλούν και στο άλμα εις μήκος. Έχει τιμηθεί πολλές φορές με επαίνους και βραβεία (χρυσά, ασημένια και χάλκινα). 
Ο άλλος χωριανός μας αθλητής, είναι ο Αντρέας Μποζίκης (ο Χούλης), που επέλεξε την πυγμαχία (Boxing) και αγωνίζεται στον Πυγμαχικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του δύο χρυσά βραβεία σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και τρεις πρώτες θέσεις σε αγώνες Κυπέλλου. Και τα δύο παιδιά διακρίνονται για το ήθος τους. 
Τους παρουσιάσουμε με αλφαβητική σειρά:


Χρυσός τριπλουνίστας στη Σικελία
• Ο Γιώργος Αγάθος (Γαλάρας) ασχολείται σοβαρά με τον αθλητισμό. Αγωνίζεται στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο στο άλμα τριπλούν και στο άλμα εις μήκος, με προπονητή του τον κ. Παύλο Σκορδίλη (Skordilis.blogspot.com). 
Ασχολείται σοβαρά με τον κλασσικό αθλητισμό τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει τιμηθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με επαίνους και βραβεία. Από την αρχή της καριέρας του ως τώρα, έχει λάβει τις εξής τιμητικές διακρίσεις:

• 10 Απριλίου 2010: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν Παίδων, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, στα Γιάννενα.

• 25 Απριλίου 2010: Ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος Παμπαίδων και Χρυσό Μετάλλιο στο τριπλούν Παμπαίδων, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων, στα Γιάννενα.

• 10 Ιουλίου 2010: Ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου (ΠΠ/ΠΚ Α’) στα Τρίκαλα.

• 11 Ιουλίου 2010: Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου (ΠΠ/ΠΚ Α’) στα Τρίκαλα.

• 2 Απριλίου 2011: Χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και Χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων/Κορασίδων στα Γιάννενα. 

• 25 Μαΐου 2011: Χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν και Χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στους 15ους διεθνείς αγώνες “Νήσων και Κατακτήσεων” (XV Jeux Des Iles 2011), που έγιναν στο Παλέρμο της Σικελίας (Ιταλία).
Άθλημα με θέαμα

• 25 Ιουνίου 2011: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν Ανδρών, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών που έγινε στην Πάτρα.

• 21 Απριλίου 2012: Ασημένιο μετάλλιο στο μήκος και Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων που έγινε στα Γιάννενα.

• 15 Μαΐου 2012: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων (2011-2012).

• 26 Μαΐου 2012: Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, στους 16ους διεθνείς αγώνες “Νήσων και Κατακτήσεων” (XVΙ Jeux Des Iles 2012), που έγιναν στην Σαρδηνία (Ιταλία). Στους αγώνες αυτούς έκανε δύο μόνο άλματα, λόγω τραυματισμού.
Με τον προπονητή του

• 9 Ιουνίου 2012: Χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν Ανδρών, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών  που έγινε στην Κέρκυρα, με επίδοση 14.62 μ. που είναι η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για Κερκυραίο άλτη, στην κατηγορία των Παίδων.

• 23 Ιουνίου 2012: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν Παίδων, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, που έγινε στις Σέρρες.

• 19 Ιουλίου 2012: Χρυσό μετάλλιο  στο τριπλούν παίδων, με την Εθνική Ομάδα Παίδων, σε διοργάνωση που έγινε στην Κύπρο.

================================================= 

Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Ο Αντρέας Μποζίκης, με προπονητή του τον κ. Χρήστο Μοσχάτ, είναι ο νέος Λιαπαδίτης μποξέρ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, είχε τις παρακάτω επιδόσεις:

• 2011-2012: Αναδείχθηκε 1ος  νικητής (χρυσό βραβείο), στο Πυγμαχικό πρωτάθλημα Νέων (17-18 χρονών) στα 60 κιλά, που έγινε στην Λάρισα. 

• 2012-2013: Αναδείχθηκε 1ος νικητής (χρυσό βραβείο), στο Πυγμαχικό πρωτάθλημα Ανδρών (18-35 ετών) στα 64 κιλά, που έγινε στο Μέτσοβο.
Η ανακήρυξη του Νικητή

• 2010-2011: Αναδείχθηκε 1ος νικητής, στους αγώνες Πανελληνίου Κυπέλλου που έγιναν στην Άρτα.

• 2011-2012: Αναδείχθηκε 1ος νικητής στους αγώνες Πανελληνίου Κυπέλλου που έγιναν στα Γιάννενα.

• 2012-2013: Αναδείχθηκε 1ος νικητής, στους αγώνες Πανελληνίου Κυπέλλου που έγιναν στα Γιάννενα.

• 2012-2013: Ο Πυγμαχικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, σε αυτούς τους αγώνες, αναδείχθηκε Πολυνίκης και Πρωταθλητής Σύλλογος. Πρωταθλητής επειδή ο Αντρέας Μποζίκης πήρε Χρυσό Βραβείο και Πολυνίκης γιατί πήρε δέκα (10) νίκες. Ο Αντρέας Μποζίκης, πήρε σε αυτή τη διοργάνωση 12 βαθμούς, στο σύνολο των 24 βαθμών που κέρδισε η ομάδα. 

Με τον προπονητή του

Το μέλλον του στον αθλητισμό διαγράφεται ευνοϊκό, εφόσον τελικά αποφασίσει να συνεχίσει με την πυγμαχία. Ήδη είχε το πρώτο κάλεσμα από την Εθνική Ομάδα, που όμως αρχικά δεν δέχθηκε για να τελειώσει πρώτα το Λύκειο. Ωστόσο συνεχίζει καθημερινά τις προπονήσεις του, για να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.



Με μεγάλη χαρά θα γράψουμε και για τις επιδόσεις άλλων χωριανών.

Πηγή: Τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό, μας το έδωσαν οι ίδιοι οι αθλητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου