Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Γήπεδο 5 Χ 5 στους Λιαπάδες

Η άθληση έχει μόνο καλά αποτελέσματα
Στο χώρο που βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο Λιαπάδων, κατασκευάσθηκε στην πρώτη θητεία του Κώστα Χαλικιά στο Δήμο Παλαιοκαστριτών, το γήπεδο 5 Χ 5, που αποδείχθηκε μία έξυπνη, χρήσιμη και με μικρό κόστος επένδυση.
Ο δρόμος του Ανίκητου και ο φωτισμός έγιναν από την προηγούμενη Δήμαρχο κυρία Αρετή Κουρτελέση. 
Η κατασκευή του γηπέδου έγινε με έσοδα του Δήμου Παλαιοκαστριτών χωρίς χρηματοδότηση.
Το γήπεδο έχει μήκος 40 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα. Εκεί αθλούνται οι νέοι και όχι μόνο, από το χωριό μας και από πολλά χωριά του βόρειου κυρίως συγκροτήματος. Στο γήπεδο παίζεται ποδόσφαιρο σε δύο ημίχρονα των 20 λεπτών, ενώ υπάρχουν θέσεις για ογδόντα περίπου θεατές. Ακόμη διοργανώνονται τακτικά αθλητικές εκδηλώσεις (τουρνουά) από όλη την Κέρκυρα, που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον παικτών και θεατών.
Τα τουρνουά διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι, ενώ τα έξοδα καλύπτονται από τους παίκτες, οι οποίοι πληρώνουν για τη συμμετοχή τους στα τουρνουά, από δέκα Ευρώ ο καθένας. Οι ίδιοι παίκτες πληρώνουν τις εμφανίσεις τους (φανέλες, σορτσάκια, παπούτσια, κάλτσες, επιγονατίδες και ότι άλλο χρειαστεί). Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΣΤΕΡΑΣ σε συνεργασία με τις δύο Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, είναι ο αρμόδιος φορέας για όλες τις εκδηλώσεις. 
Η χρήση του γηπέδου, εκτός από τα θετικά αποτελέσματα, στη διάπλαση σώματος και πνεύματος των παιδιών, δίνει ζωή και συντήρηση στο χώρο, αποφεύγοντας τις φθορές του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου