Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

40 Χρόνια Φιλαρμονική Λιαπάδων

Για να απολαύσετε το video πατήστε εδώ
Αισίως η Φιλαρμονική Λιαπάδων, έφθασε να γιορτάζει τα 40 χρόνια της λειτουργίας της.
Μία δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο, με πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα, που όμως οι εκάστοτε διοικούντες τον Σύλλογο, κατάφεραν να ξεπερνούν με επιτυχία.
Ο εορτασμός των 40 χρόνων, έγινε με μία σειρά μουσικών εκδηλώσεων τη φετινή χρονιά, με κυρίαρχη εκδήλωση τη συναυλία που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής 3 Αυγούστου 2014, στον κατάμεστο περίβολο του δημοτικού σχολείου του χωριού. Η συναυλία -υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Σπύρου Μεταλληνού- είχε καθολική επιτυχία και εγγράφεται στο ενεργητικό του Συλλόγου. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και η μπαντίνα, όπου οι μικροί μουσικοί του χωριού μας, πήραν το βάπτισμα της πρώτης δημόσιας εμφάνισης και χειροκροτήθηκαν ζωηρά.Τη συναυλία έκλεισε ο Νίκος του Σπύρου του Τσαγκάρη, με μία σειρά από αξέχαστες μελωδίες.
Θα θυμόμαστε πάντα αυτούς που σε δύσκολες εποχές επεχείρησαν το ακατόρθωτο και κατάφεραν να μας αφήσουν μία ανεκτίμητη κληρονομιά που ακούει στο όνομα: “Φιλοπρόοδος Μουσικός Σύλλογος Λιαπάδων”. Από το 1965 και μέχρι σήμερα, η Φιλαρμονική του χωριού μας, στέκεται επάξια δίπλα στις άλλες Φιλαρμονικές του νησιού, τιμώντας και εισπράττοντας εύσημα για το χωριό μας. Η μεγάλη επιτυχία εστιάζεται αφενός στις άοκνες προσπάθειες των μουσικών μας, αλλά και στις άριστες γνώσεις των δασκάλων της μουσικής που πέρασαν από το χωριό μας. Οι δάσκαλοι βρήκαν στο χωριό μας, ισχυρή θέληση, ελλιπή εξοπλισμό σε όργανα, αλλά και πλούσιο έμψυχο υλικό. Σχεδόν όλα τα λιαπαδιτόπουλα έμαθαν να αγαπάνε τη μουσική και πέρασαν από το μουσικό σώμα. Η αγάπη για τη μουσική μεταφράζεται στα  αθώα χαμόγελα των παιδιών μας και στις υψηλές επιδόσεις πολλών στη μουσική παιδεία.
Η Φιλαρμονική Λιαπάδων, θα συνεχίζει εσαεί την ανοδική πορεία της και οι απανταχού Λιαπαδίτες, δηλώνουμε ότι θα βοηθήσουμε έμπρακτα να συνεχισθεί το έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου