Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Διπλά γενέθλια για τα λιαπαδίτικα blogs

Περάσανε δύο χρόνια από τότε που αναρτήθηκαν τα λιαπαδίτικα blogs, αναζητώντας την αναγνώριση και αποδοχή τους, από το ευρύτερο λιαπαδίτικο και κερκυραϊκό κοινό. Θελήσαμε να καταγράψουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες ψηφιακές γενιές, τα αποτελέσματα πολύχρονης έρευνας, με αντικείμενο την ιστορία της μικρής κοινωνίας του χωριού μας. Έρευνα που έγινε σε πολλά επίπεδα, καλύπτοντας τα περισσότερα από τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων του χωριού, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το χωριό μας, δημοσιεύοντας αποκλειστικά θέματα, προωθώντας ζητήματα και προβληματισμούς, αναζητώντας λύσεις, παίρνοντας θέσεις σε κοινωνικά θέματα και υποστηρίζοντας αποφασιστικά κάθετί που προβάλλει το χωριό μας.

Το Νοέμβριο του 2011, η ιδέα προβολής στα δρώμενα του χωριού παίρνει σάρκα και οστά με την ανάρτηση των blogs. Πολλοί Λιαπαδίτες είδαν με καλό μάτι τη δημoσίευση του πλούσιου αρχειακού υλικού που ξαφνικά είδε το φως της δημοσιότητας. Πιστέψαμε πως κάποια νέα παιδιά θα βοηθούσαν αυτή την προσπάθεια, κάτι που τελικά συνέβη, σε βαθμό μικρότερο του αναμενόμενου. Τα θετικά σχόλια όμως, μας τόνωσαν την πίστη για συνέχιση της παρουσίασης και μας έδωσαν το στίγμα της επιβράβευσης.
Στα δύο χρόνια που πέρασαν, τα λιαπαδίτικα blogs δέχθηκαν περισσότερες από 12.000 επισκέψεις, με μέσο όρο 500 επισκέψεις το μήνα. Δέχθηκαν επισκέψεις από 43 νομούς της Ελλάδας και από 37 ξένα κράτη και από τις πέντε ηπείρους. Θεωρούμε αυτές τις επισκέψεις, έναυσμα μάθησης της ιστορίας του χωριού και εφαλτήριο για νέες δημιουργίες. Η στήλη ευχαριστεί όλους όσους με αναδημοσιεύσεις στο facebook ή και σε άλλα μέσα, προωθούν την ιδέα, προσφέροντας σε ευρεία έννοια υπηρεσίες στο χωριό και τους κατοίκους του. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, καλούμε όσους έχουν να προσθέσουν ή και να διορθώσουν κάτι, να μη διστάσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους.


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά από πραγματικά ένα χρόνο που το παρακολουθώ έχω μάθει πολλά πράγματα για τον τόπο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Πολύ καλή δουλειά γίνεται, μάθαμε αρκετά πράγματα για τον τόπο μας, τα οποία δεν υπήρχε περίπτωση να τα μάθουμε. Απο που άλλωστε; Συνεχίστε έτσι. Δυνατά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή